top of page
IMG_4700.JPG
IMG_4700.JPG

Massage för hemmabruk

Är du nyfiken på hundens rörelseapparat? Vill du kunna undersöka din hund hemmavid samt behandla hunden med välgörande massage? Då är den här kursen för dig!

Hundar kan precis som människor få överansträngda muskler eller muskelgrupper. Skillnaden att hunden är majestätisk på att dölja när den är överansträngd eller har ont.

Att känna igenom sin hund regelbundet skapar en bra förståelse för hur din hund känns när den mår bra och när det är något som avviker ifrån det normala.

På den här kursen kommer vi ge er verktyg för att lära känna hunden rörelseapparat och hur man kan behandla sin hund med välgörande massage.

Massage som behandlingsmetod har många positiva effekter på hunden liksom den har för oss människor.

Forskning visar att skadade muskler som inte masseras får en ökad bindvävsbildning medan de muskler som masseras är smidiga med en större muskelmassa.

Massage ökar muskelns förmåga att ta upp näring och en trött muskel kan arbeta effektivt igen mycket snabbare om den masseras än om den får vila.

 I bland är syftet smärtlindring och rehabilitering/snabbare återhämtning efter operation eller skada, ex muskelbristning eller sträckning. Andra gånger är behandlingen i rent förebyggande syfte. Målet för samtliga behandlingar är dock att göra spända muskler mjukare, minska skaderisker och smärta samt att hunden ska må så bra som möjligt!

Pris: 1200 kr

Antal tillfällen: 2 x 1,5 h

Plats: Inne

Instruktör: Elinore Nordin

Nästa start:
- Onsdagen 15/2  andra tillfället 22/2 17.30-19.00

 

bottom of page