0707575247

Nytorpsvägen 20B Täby

©2019 by Hundlandet Norra Sthlm

Friskvård och Rehabilitering

Ligg steget före - boka en friskvårdskontroll

När du kommer hit första gången kommer vi att gå igenom din hunds röresleapparat genom att titta på hundens rörelser samt göra en fysisk undersökning. 

Syftet är att få en förståelse för din hunds fysiska förutsättningar samt sätta in eventuella åtgärder vid upptäckt av skada. 

Friskvårdskontroll/

Utredning

Att få en diagnos på en skada är aldrig ett kul besked.Oavsett om din hund behöver opereras för sin skada eller inte finns vi här att leda er genom hela rehabilteringsperioden.Tillsammans lägger vi upp en plan för att komma tillbaka till ett fungerande rörelsemönster efter din hunds förutsättningar. 

Rehabilitering

All träning som görs i förebyggande syfte för att hålla din hund frisk och sund räknas som friskvård.

En hundfysioterapeut kan hjälpa dig med kosthållning, träningsplaner och behandlingar.

Oavsett om du har en hårt arbetande tävlings-/arbetshund eller en ren sällskapshund så kan hundfysioterapeuten hjälpa dig och din hund med skadeförebyggande träning

Är det ditt första besök hos oss vänligen boka en friskvårdskontroll.

Friskvårdsträning

Massage har länge använts som smärtlindring men har även en positiv effekt på bland annat immunförsvar,blodcirkualtionen och päls.
Massage gynnar både den aktiva hunden för att släppa på spänningar i muskulaturen såsom den äldre hunden med stelare leder.

Är det ditt första besök hos oss vänligen boka en friskvårdskontroll.

Massage

Laserbehandling är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, muskler, senor, leder, inflammationer mm. Laser stimulerar celler att självläka samt kroppens eget immunförsvar. 

Är det ditt första besök hos oss vänligen boka en friskvårdskontroll.

Laserbehandling

Djupvågsbehandling  är en behandling av bindväv(fascia) där man genom harmoniska pulseringar skapar rörelse i kroppen, ökar vätskeflöde och cirkulation vilket  resulterar i avslappning och ökad rörlighet.

 

Behandlingen görs med fördel på muskelspänningar och passar bra för det flesta hundar. Även hundar som inte accepterar massage som behandling brukar uppskatta djupvågsmaskinen.

 

Är det ditt första besök hos oss vänligen boka en friskvårdskontroll.

Djupvågsbehandling